YEŞİL DÜZCE ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU
21 Mart Dünya Down Sendromu Günü – Farkındalık Etkinliğimiz
Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında anlamlı bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz hazırlanan etkinlik masalarında DNA sarmalını tamamladılar, kendi DNA bilekliklerini ve rengarenk çoraplar tasarlayarak farkındalığa katkıda bulundular.
Etkinliğimize Düzce Şube Müdürümüz Sayın Mehmet Özüngür de katılarak çalışmaları yerinde inceledi ve öğrencilerimizin heyecanına ortak oldu. Düzce Gençlik İl Müdürlüğü’nden gelen misafirleriniz de öğrencilerimizle birlikte sportif faaliyetler düzenleyerek eğlenceli vakit geçirmelerini sağladılar.
Neden Rengarenk Çorap?
Farklı renk ve desenlerde çoraplar, Down sendromlu bireylerin dünyaya kattığı eşsiz ve özel farklılıkları simgeler. Aynı zamanda kromozom yapısındaki farklılığa dikkat çekmek için “farklı ama aynıyız” mesajı vermek amacıyla kullanılır.
Neden DNA Sarmalı?
Down sendromu, 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması nedeniyle ortaya çıkar. DNA sarmalı etkinliğiyle öğrencilerimiz, bu genetik farklılığı eğlenceli ve öğretici bir şekilde deneyimleyerek farkındalık kazandılar.
Neden Sarı ve Mavi Renkler?
Sarı saçlı ve mavi gözlü çocuklardaki genetik farklılık gibi…
Down Sendromu da genetik bir farklılıktır ve bu çoçukların Down Sendromlu olmaları da genetik bir özelliktir.Bu renkler Down Sendromlu bireylerin hayata kattığı değerleri ve neşeyi de vurgulamak için de tercih edilir.
Bu anlamlı gün kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ederiz! #Farkındayızbirlikteyiz #Birliktegüçlüyüz